Single

 

Karlstad Single Speed Contest 6/6 2011

Tack alla deltagare! Årets upplaga var den längsta och varmaste hittills. Inga olyckor, en punka, en avtrampad kedja (Sauli dagens otursman), Lennarts kedjestyrare ballade ur, men värmen den tog knäcken på alla, inte minst Christers Saab som nu väntar på lite värmländsk omsorg innan den kan återvända till Östergötland. Vinnare blev Lars Eriksson som i sin helfranska outfit, med basker, väst, skjorta, baguette på ramen, vinflaska och blå-vit-röd kedja satte alla detaljer rätt. Men det var ett hårt race där flera deltagare hade lagt ned sig på sina tävlingsdräkter.

Bilden är tagen av Marcus Jonsson foto

 

 

Karlstad Single Speed Contest 6/6 2010

Tre musketörer, Thomas vinner igen!

2010 års upplaga gick till historien som en lång, solig och krävande historia. 19 vuxna deltagare och en pojkcyklist. Några tekniska problem men inga punkteringar(!), en olycka som ledde till blodvite. Vinnare blev Thomas Holm, Björn Olsson och Jonas Äng som i egenskap av de tre Musketörerna Loranga, Mazarin och Dartanjang gjorde ett oerhört intryck med sina hemsydda kläder. Byxorna hade på 1600 - talsmaner en pungpåse für das Glockenspiel. Värjhållarna på styrröret var ändamålsenliga.

IBF (International Bikepulling Federation)arrangerade VM i bikepulling. Världsmästare blev Andreas Nordgren som genomförde ett Full Pull på 7:60 sekunder. Tvåa Mike Billet Full Pull 9:05 sekunder Trea Craig Johnson Full Pull 11:66 sekunder

SSSM 2009 Karlstad 5 -6/6

Prerace kvällen på Bishops arms bjöd på trevligt sällskap med välkända SS-profiler, (som de skriver i tabloidpressen när det inte rör sig om några "stjärnor".)

Masterstart från Våxnäshallen, fältet släpptes vid start/målområdet

 

Robert Hammar fick äntligen vinna finaste priset i Karlstad, kostympriset, trägen vinner. Dessvärre sprack ramen under loppet. Man kan se brottet som ett svart streck i böjen.

 

30 startande är nytt rekord. Eventet fick kanske lite väl mycket prägel av tävling, i vart fall fram till SS3, då den nya sporten Bikepulling hade världspremiär.

 

Bikepulling är en helt ny cykelsport som lyder under World Bikepulling Federation (WBF) - undertecknad. Här ses Lennart Berggren dra den 25 kilo tunga betongsläden. För ett mera utförligt bildreportage kolla in Viktor Karlins bildsida.

 

SSSM 2008

Linköping 6-7 september

Prerace kvällen på Bishops arms bjöd på trevligt sällskap med sladdtävling och ett par öl för mycket.

Ingen kan fatta hur Jason vann, än mindre hur nästa års tävling hamnade här i Karlstad. DFL blev i vart fall Hammer. Skall vi kalla dem "nysvenskar"? (I ett taktikrace efteråt gick det mycket bättre för alla hardcore SS bikers)

Lennart grillade och spelade skön baktaktsmusik.

En tung dag, inget snack om den saken, trångt, tekniskt, lerigt, fick tjejdäng tillslut.

Tillbaka

 

Rapport Karlstad SSC 2008

26 förväntansfulla single speeders kom till start

4 varv a´ 4,83 km av sten, rötter, drops och skråhällar  

Med 27 grader i skuggan blev det varmt – med för lite luft i hjulen får man punka, det kallas naturlag

Tredje upplagan av Karlstad SSC blev den bästa hittills

Tack alla deltagare, vi ses på nationaldagen nästa år!

Inför starten

"I´m a bit retarded, but not quite an invalid - yet" Hammer and Craig

Håll dig bakom mig!

Ryddan, Harri och Amelie

Anders fick punka, lånade sedan ett hjul som han punkterade strax efter

Dick! tempobåge också hade gjort minst 2 sekunder på grusvägen...

Helstelt, cantibromsar och modifierat LX parti från -93, fort går det, se och lär veklingar. (Lennart - jag har ditt tappade baklyse samt bägge batterierna!)

Malte gillade singlespeed - "det går ibland fortare än växlat"

Efteråt känns det bättre, Peter, jag, Robban och Håkan

Bozz och Frolicc bättrar på brännan

Kolfiber och rosa string med zebraränder - mmm...

Thomas antikärnkraftkampanj på två hjul var oerhört genomarbetad. Vindkraftverket gav ström nog att tända dioden! Björn hade en tung dag, innan start fick han buda en grill.

Tiki offrade sin Don Johnson kostym denna dag. På glasögonen stod det "med Kil i blickpunkten" Man riktigt hör horden av företagsetableringar dåna med en sådan tuff slogan.

Tiki tog av kavajen på andra varvet. Det är ok, vi vill inte att någon skall dö.

Vinnaren the_TNT!.

Eftersnack

Skuggan var liten och trång. Mera Lera gav mig en buff. Man tackar!

Henrik punkade redan i Linköping, sedan ytterligare en gång under loppet. Christer punkade efter tre varv förra året, i år small det redan på första! En illavarslande trend...

Olle gav bort en vinare till ickevin(n)aren Thomas J för snabbaste tid

Rapport från SSSM 2007 i Uppsala

Traditionsenlig Le Man start, denna gång i ett höstruskigt Sunnersta friluftsområde 6 km söder om Uppsala. Antalet tävlande uppgick till ett fyrtiotal.

Efter en smal och bitvis ocyklingsbar stig nådde man en backe som blev brantare och brantare, lösare och lösare. Jag var på vippen att stanna och kräkas. Här ser man att även några av de de hårdaste tvingades dra sin hoj.

Branten efter spyabacken bestod av prima rullstensås med hösthala stenar och fin sandblandad humus.

Som tvåbarnsfar med behov av att kunna köra bil hem till Karlstad efteråt valde jag att kliva av, på bägge varven, en riktig kyckling alltså...

Resultatlista SSSM 2007

 

 

Tack till alla deltagare i SSC07 !

Olof Vernersson vann genom sin stiliga kavaj och fluga. Här flankerad av Peter Hofvander, veteran från förra året. Olof cyklade dessutom redigt fort, 1:32:28 h, runt de sex varven. Banan mättes upp med GPS och visade sig vara 4 km, 1 km längre än vad jag trodde!

Robert Hammar var dagens hjälte, 6 varv på gammal stålmärr med pyspunka, tid 2:40:26. "Jag kvicknade till efter tre varv, enda problemet var att sadelstolpen sjönk i ramen".

Thomas Holm som vann förra året hade satsat på kirurgstilen. Efter 4 varv och lika många öl klev han av men gick direkt på bakjour. Tack för all hjälp med upp och nedmontering av banmärkning.

Anders Naucler från Nacka fick juryns hedersomnämnande för sin insats som jultomte, barnen tyckte det var jättekul, undertecknad som fick det sista paketet kände sig hedrad. Anders har en flaska bubbel som väntar på honom.

Christer Högman från Linköping kallade det en dag efter 4 varv. Som arrangör tackar jag Mera Lera för att de tillsett att de har en hyfsat fräsch bilförare hem!

Dag Helstad från Linköping var snabbast 1:26:15 h. Andra varvet gick på 13:35 m, 35 sekunder snabbare än näst bästa varvtid som Mikael Öhrström från Mera Lera satte under sitt första varv. Kanske var det av revanschlusta som Dag körde så fort, för under första varvet hoppade kedjan, därefter "var det bara att inte släppa trycket på pedalerna för att kedjan skulle sitta kvar" som han uttryckte det.

Håkan Mörtsell utsatte Biltemas cruiserhoj för ett hårt test, 22:50 på första varvet trots att kedjan hoppade redan efter tio meter, för att sedan hoppa var hundrade meter, för att slutligen gå helt av under det andra varvet. Respekt till en SS rookie! Tack till resten av familjen, Eva, Agnes och Jesper för att ni höll modet uppe hos alla deltagare.

Helt omärkligt lyckades Mera Lera gänget smyga in och tjuvduscha på en sporthall i närheten. Lennart Berggren som varit ninja i sitt tidigare liv ledde raiden.

Till nästa år är grillgaller prioriterat. Det är nästan omöjligt att få fason på paprika och haloumispett över öppen eld.

Post race emptiness, vad kunde jag ha gjort annorlunda? Nästa gång då...

Varvtider SSC07

Karta över SSC 2007 banan

De flesta av er vet var detta är. Det lilla vattnet nere i sydost är branddammen, vägen i söder är Ängbackevägen som går från bommen i vägskälet Sanna södra ända bort till Henstad.

 

Rapport från SSSM06 i Sundbyberg 30/9

Lördagen den 30 september samlades 40 tävlande singlespeeders vid Ursviks motionsgård i Sundbyberg. Starten gick klockan 13:00 och fram tills dess ägnade vi oss åt cykelskåderi, tjuvåkning på banan och allmän uppvärmning för att hålla tävlingsnerverna i schack.

Banan var bitvis rätt teknisk, efter en lång och brant springbacke följde en serpentinväg nedför en DH bana. Där var det få som inte satte ned foten.

Efter dryga 52 minuters cykling gick Ville L från Uppsala i mål som segrare. Podiet från vänster till höger bestod av, Amelie M segrare och enda deltagare i damklassen. Dag H tvåa, segraren Ville samt trean Thomas J.

Kampen om DFL, dead fucking last blev en hård och bitvis stillastående kamp mellan Phil M och Björn F. Phil blev sist helt rättvist tycker jag då han både rökte och drack whiskey innan loppet. Hoppas att det franska ölet smakade till kexchokladen.

Resultatlista SSSM06

 

 

Rapport från SSWC06 i Stockholm 19/8

 

Lördagen den 19 augusti samlades ca 120 tävlande vid restaurangen Street på Hornstull. Klockan 11:15 tog Dan täten mot tävlingsterrängen som var hemlig. Alla visste att hammarbybacken var med men resten var okänd.

 

 

Cyklarna leddes uppför halva backen, sedan gick vi ned och bildade en startlinje för sedvanlig Le Man start. När starten gått gjorde "Shunky" cyklisterna sitt bästa för att hindra de alltför seriösa att komma fort iväg. Philip Tavell tog täten direkt.

 

 

Tavell ledde med en minut men sedan gick växelörat med kedjespännaren av och det var slutcyklat för hans del. Trist! Kolla in XTR partiet utan ytterklinga, rätt ovanligt. 

 

 

Norrmannen Sveinung Björköy tog över och kom att vinna tävlingen. Med stel gaffel och skivbromsar dominerade han terrängen som ingen annan. Vid ett samtal på festen efteråt berättade han att han brukade träna i just sån här terräng. 

 

 

SSWC hade inte varit vad det är om inte en vinnare koras i kategorin bästa "crossdressing" vid festen efteråt. 

 

 

Långt efter Sveinung rullar två ärrade hjältar i mål. Egentligen var terrängen lite för teknisk för undertecknad, men det var ändå en fantastisk upplevelse. Tack till Alla deltagare! 

 

 

 

Tack till deltagarna på SSC 2006!

Vinnare! Thomas H vann priset för bästa klädsel tack vare sitt lösskägg och sin Kraftwerk cykeltröja.

Bästa varvtid: Henrik R 8:08 minuter. Henrik hann avverka 7 varv på 57:30 minuter.

Best in show! Peter H "The Pirate" för sitt tantstyre!

 

Tillbaka